Hei:  
 


Sorry Angel

Elsk, nyt – og løp for livet!

  • Premiere: 1. mars
  • Drama / Komedie / Romantikk
  • 12 år
  • 2 t. 7 min.

Kåret til årets beste franske film av franske filmkritikere!

Henter stemmer...

Publikum mener

Antall stemmer:
Originaltittel: Plaire, aimer et courir vite
Regi: Christophe Honoré
Aldersgrense: 12 år
Originalspråk: fransk
Nasjonalitet: Frankrike
Produksjonsår: 2018
Begrunnelse: Denne filmen inneholder enkelte seksuelle skildringer. Da disse ikke er nærgående, får filmen 12-årsgrense.

Den franske forfatteren og mesterregissøren Christophe Honoré har laget et vakkert tidsbilde av homomiljøet i Frankrike på 90-tallet, med utgangspunkt i sine egne unge år som student i Bretagne ved Universitetet i Rennes. Arthur på 23 er student ved samme universitet og møter den nærmere 40-årige forfatteren Jacques som gjester en teateroppsetning av et av hans skuespill. De to faller hodestups for hverandre og innleder en heftig romanse. Men Jacques har sine løfter å holde i Paris, hvor han må ta seg av sønnen han har fått med en venninne, og dessuten pleie sin døende forhenværende elsker.

Klassekampen [5]: «Ei nydeleg overføring av ei klassisk litterær forteljing»

Honorés film er derimot ikke en tragedie, men en dypt medmenneskelig feel-good-beretning om kjærlighet, vennskap, håp og latter gjennom tårer. Den er grasiøst fortalt, en livsbejaende feiring av et forhold mellom to menn som er motpoler hvor den ene har stor appetitt på livet, mens den andre må planlegge sine neste steg annerledes enn hva han er vant til. De to flørter seg frem til et dypere og ømmere forhold, hvor båndene knyttes tettere. «Elsk, nyt – og løp for livet!» kom gjennom nåløyet som utvalgt til hovedprogrammet i Cannes, og ble siden kåret til Årets beste franske film av franske filmkritikere. Den er blitt en rørende og høyst belønnende film som går rett til hjertet.

Medvirkende: Vincent Lacoste, Pierre Deladonchamps, Denis Podalydès, Adèle Wismes, Thomas Gonzalez, Clément Métayer, Quentin Thébault, Tristan Farge, Sophie Letourneur