Hei:  
 


 

Enkelte av våre filmer vises i 3D. For å kunne se filmer i 3D må man ha på seg 3D-briller for å kunne oppleve filmens 3D-effekter. Dersom man ikke har på seg 3D-briller under en 3D-visning vil bildet oppleves som uskarpt og utydelig.

3D-briller kan kjøpes til 25,- stk. på alle våre kinoer som viser 3D. Brillene kan brukes flere ganger.

Mer info
Vanlig film vises i 2 dimensjoner (2D), bredde og høyde. Legger vi til en dimensjon til, dybde, får vi 3 dimensjoner (3D). Bevegelser inn og ut av bildet gjør seg spesielt godt i 3D grunnet den forsterkede dybdevirkningen.
Alle 3D-systemer baserer seg på egne bilder for høyre og venstre øye, litt forskjøvet i forhold til hverandre. Disse projiseres i stor hastighet.

Vi bruker 3D-systemet kalt RealD. En 3D-klar kinoserver mottar innhold fra en DCP (Digital Cinema Package). Dette er en hardisk med innhold formatert for kino. Filmen blir dekodet og sendt til projektoren som separate 24 bps venstre- og høyre billedstrømmer, over to HDSDI innganger på projektoren. Projektoren buffrer venstre og høyre bildestrøm og projiserer dem vekselvis med en hastighet på 144 bilder per sekund. Hvert bilde blir "belyst" 3 ganger (trippleflash). Bildene projiseres gjennom en et filter basert på flytende krystaller (LCD). Filteret er en polariseringsbryter som er synkronisert med projektoren. RealD bruker passive briller. Disse brillene har sirkulært polarisert "glass" som er nøyaktig tilpasset utgangen av LCD filteret foran projektoren. RealD 3D vises på buet sølvlerret, som kaster mer lys tilbake til salen i forhold til tradisjonelle kinolerreter.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med kundeservice på telefon 99 43 20 00 (hverdager kl. 11.00-16.00, lørdag kl. 11.00-18.00 og søndag 12.00-18.00) eller på epost til post@nfkino.no.