Hei:  
 


Don Pasquale - Royal Opera House 19/20

Don Pasquale - Royal Opera House 19/20

  • Premiere: 24. oktober
  • 2 t. 30 min.

Opera fra The Royal Opera House. The Royal Opera-favoritt Bryn Terfel leder rollebesetningen for denne nye produksjonen av Donizettis komedie drama. Den vittige historien om en middelaldrende mann med hans unge kone som har han snurret rundt lillefingeren - med sitt eget romantiske formål i tankene - har lenge gledet og overrasket publikum.

The Royal Opera-favoritt Bryn Terfel leder rollebesetningen for denne nye produksjonen av Donizettis komedie drama. Den vittige historien om en middelaldrende mann med hans unge kone som har han snurret rundt lillefingeren - med sitt eget romantiske formål i tankene - har lenge gledet og overrasket publikum, med musikken og den virtuose dyktigheten til utøverene. Damiano Michielettos spennende produksjon viser hvor moderne karakterene fremdeles er, og hvor umiddelbar og rørende historien er selv i dag.

Don Pasquale, en velstående eldre ungkar, blir rasende når han hører at nevøen Ernesto planlegger å gifte seg med enken Norina som har mistet formuen sin. Han bestemmer seg for å gifte seg med Norina og fjerne Ernesto fra testamentet sitt. Ernesto og Norina fortviler, men vennen deres Doctor Malatesta lover å hjelpe dem og gi Pasquale en lærepenge. Malatesta overbeviser Norina til å utgi seg for å være søsteren hans og introduserer henne for Pasquale som en potensiell brud. Pasquale fryderseg over den unge kvinnens føyelige natur og krever at de gifter seg øyeblikkelig.
Ekteskapet finner sted, men vitnet er en falsk notarius, og etter bryllupet blir bruden utrivelig og piner «ektemannen». Når Pasquale oppdager en lapp mellom konen og elskeren hennes bestemmer han seg for å konfrontere henne og ende sin lidelse. Sannheten må se dagens lyd, men vil Don Pasquale tilgi de involverte?

Musikk: Gaetano Donizetti
Libretto: Giovanno Ruffini / Gaetano Donzietti
Regissør: Damiano Michieletto
Scenedesign: Paolo Fantin
Kostymedesign: Agostino Cavalca
Lysdesign: Alessandro Carletti

Dirigent – Evelino Pidó
Don Pasquale – Bryn Terfel
Norina – Olga Peretyatko
Ernesto – Ioan Hotea
Doctor Malatesta – Mariusz Kwiecien

Co-produksjon sammen med Opéra national de Paris og Teatro Massimo, Palermo.