Hei:  
 


Koko-di Koko-da

Koko-di Koko-da

  • Premiere: 25. oktober
  • Horror / Thriller
  • 18 år
  • 1 t. 26 min.

Three psychopaths kill a grieving couple (again and again and again) in Johannes Nyholm's sinister fable.

Originaltittel: Koko-di Koko-da
Regi: Johannes Nyholm
Aldersgrense: 18 år
Originalspråk: dansk/svensk
Nasjonalitet: Sverige / Danmark
Produksjonsår: 2019
Begrunnelse: Registrert, ikke sensurert.

Sensasjonen fra Sundance, som trakk lange køer til markedsvisningene i Berlin-festivalen.
Terningkast 5 fra FilmMagasinet:
----
"Koko-di Koko-da hever Nyholms ry som kultfilm-auteur til nye sfærer og har allerede vært en suksess på festivaler rundt om i verden, bl.a. i Sundance, Berlin, Karlovy Vary og Haugesund. Filmen er noe av det mest tankevekkende og originale du får se i år."
----
Fra FilmPolitiets Podcast fra filmfestivalen i Haugesund:
"En film det er vanskelig å beskrive, den er forunderlig, den er forvirrende, den kan være irriterende men den er også fantastisk!"

Johannes Nyholm er tilbake med svart komikk av tøffeste sort. I ’Koko-di koko-da’ kombinerer han en helt Lynch’sk sans for mystikk med et streif af Haneke-ubehag. Filmens hovedpersoner er paret Elin og Tobias, som reiser på telttur i håp om å gjenfinne hverandre og bearbeide sorgen etter deres datters død. Før de vet ordet av det, blir de fanget i en endeløs strøm av meningsløs og avstumpet vold – tilsatt en gavmildt skvett skjev, svensk humor. Alt sammen til tonene av den svenske barnesangen ‘Koko-di Koko-da’ og med Peter Belli i en ikke uvesentlig og mer enn infernalsk rolle.
----
Et sørgende ektepar drar på campingtur i et halvhjertet forsøk på å finne tilbake til hverandre. En allerede miserabel utflukt blir mye, mye verre da tre psykopater plutselig dukker opp og tar kontroll over dem. De tre har en mistenkelig likhet med noen barnslige figurer som opptok parets datter rett før hun døde, men er alt annet enn vennlige i sin ydmykelse av paret. Snart starter en syklus av psykisk og fysisk tortur, som ikke bare gjentar seg én gang, men igjen og igjen og igjen…

Koko-di koko-da ble en sensasjon på Sundance, og trakk lange køer til markedsvisningene på filmfestivalen i Berlin. Regissør Johannes Nyholm imponerer med en skrekkfortelling som Variety beskriver som både «…brutal and childlike». Filmen illustrerer døden som det absurde, kalde og nådeløse marerittet det er for alle som blir igjen, og som må prøve å fortsette livet til tross for sin nær uhåndterlige smerte.

Medvirkende: Peter Belli, Leif Edlund, Ylva Gallon, Katarina Jakobson, Morad Baloo Khatchadorian, Brandy Litmanen