Hei:  
 


Degas - Passion for Perfection

Degas: Passion for Perfection

  • Premiere: 29. april
  • Dokumentar
  • 1 t. 25 min.

En ny dokumentar om kunstneren Edgar Degas. Gjennom en unik britisk utstilling hylles Degas 50-årige arbeid i en rekke ulike teknikker.

Henter stemmer...

Publikum mener

Antall stemmer:

En ny dokumentar om kunstneren Edgar Degas. Gjennom en unik britisk utstilling hylles Degas 50-årige arbeid i en rekke ulike teknikker.

Med hjelp av blant annet personlige brev gir filmen et dypere innblikk i tankene til en av 1800-tallet mest innflytelsesrike kunstnere. Vi får se Degas jakt etter perfeksjon, fascinasjonen for tekniske eksperimenter og en konstant drivkraft for å utvikle sin uttrykksform.

Filmen er basert på en utmerket utstilling på The Fitzwilliam Museum i Cambridge, hvis omfattende samling Degas-verk er den mest representative i Storbritannia. Publikum får eksklusiv tilgang til sjeldne og mangesidige verk.

Degas kunne bli frustrert av noen av sine egne feil og hans dårlige syn, men hans vilje til å fange hverdagen var tydelig i hvert kunstverk. Fordi han aldri var helt fornøyd, behold Degas mange av sine tegninger og skulpturer for seg selv i sin livstid. Men her får publikum se dem for hva de er - noen av de vakkert detaljerte og uttrykksfulle arbeider i moderne tid.

Med hjelp av eksperter, historier skrevet av hans venner og brev skrevet av Degas selv, gir filmen et mer komplisert bilde av kunstneren.