Hei:  
 


At War

Fransk opprør

  • Premiere: 12. april
  • Drama
  • 12 år
  • 1 t. 53 min.

En forrykende spennende sosialrealistisk beretning fra dagens Frankrike

Henter stemmer...

Publikum mener

Antall stemmer:
Originaltittel: En Guerre
Regi: Stéphane Brizé
Aldersgrense: 12 år
Originalspråk: fransk
Nasjonalitet: Frankrike
Produksjonsår: 2018
Begrunnelse: Partier med urovekkende stemning, skildring av opptøyer og et selvmord, gjør at denne filmen får 12-årsgrense.

Etter å ha lovet 1100 ansatte at jobbene deres var sikret, bestemmer den utenlandske fabrikkledelsen at de vil legge ned driften. Arbeiderne på den tradisjonsrike franske fabrikken hadde allerede inngått avtale om lønnskutt, som til gjengjeld skulle sikre selskapets videre drift, og nå nekter de å finne seg i mer. Under ledelse av fagforeningslederen Laurent, tar de på seg de røde streikevestene for å forsøke å redde jobbene sine.

Vincent Lindon er forrykende i rollen som fagforeningslederen, og bærer mye av filmen på sine egne skuldre. Regissør Stéphane Brizé (MARKEDETS LOV) er en mester i å gi realistiske beskrivelser av personlige og sosiale dilemma. Med FRANSK OPPRØR beskriver han en konkret situasjon som også beskriver dagens Frankrike, hvor «de gule vestene» viser sin misnøye med regjeringens politikk gjennom store offentlige demonstrasjoner. Som lederen for den største fagforeningen i offentlig sektor i Frankrike uttalte: «Bortsett fra fargen på refleksvestene, ser jeg ikke særlig mange forskjeller».

Medvirkende: Vincent Lindon, Mélanie Rover, Jacques Borderie, David Rey, Olivier Lemaire, Isabelle Rufin, Bruno Bourthol, Sébastien Vamelle