Hei:  
 


DISCO - still 1

DISCO-visning med besøk av Josefine Frida og Helsesista

Vi markerer Verdensdagen for psykisk helse med en spesialvisning av DISCO på Saga kino!

Skuespiller Josefine Frida, regissør Jorunn Myklebust Syversen og Helsesista deltar i en samtale etter filmen.

Vi ønsker å samle en kinosal full av folk som vil markere at mental helse for ungdom er viktig å snakke om. Så ta med en venn eller venninne, kollegaer, foreldre, tanter og onkler, sønner og døtre, treneren eller psykologen din - og gi deg selv tid til en god film og en god samtale!
Visningen er på Saga 1 kl 18.00 (presis, ingen reklame). Vi byr på litt godis og lodder ut premier i salen!

Visningen er et samarbeid mellom Mental Helse Ungdom, Mer Film og NFkino.

Følg arrangementet på Facebook!

Hvordan kan vi bedre unges psykiske helse i Norge i dag? Verdensdagen for psykisk helse setter søkelys på psykiske utfordringer unge så vel som voksne sliter med. Målet er mer åpenhet, mindre skam og frykt for stigmatisering, bedre hjelpetilbud og styrket psykisk helse for alle. Årets motto for dagen er GI TID. Alle oppfordres vi til å bruke tiden på å gjøre ting som er godt for den psykiske helsen. Les mer på www.verdensdagen.no.

DISCO forteller en sterk historie om Mirjam på 19 år, som opplever press fra flere hold, men hun mangler språk til å formidle det. Ensomhet, press og følelsen av å aldri være god nok. Mirjam er verdensmester i disco freestyle dans og ansiktet utad til menigheten Friheten. På overflaten virker alt perfekt, men når hun kollapser under VM vekker dette spørsmål og en uro i henne. Filmen er viktig for å belyse hvordan mange unge har det i dag. Ikke alle har noen å prate med, ikke alle vet hvor de skal gå for å få hjelp. Som ung er det enda vanskeligere, du står i mange situasjoner for aller første gang og det kan være vanskelig å se for seg at det vil kunne bli bedre.

DISCO belyser temaer som Mental Helse Ungdom jobber med hver dag. Før visningen har du mulighet til å slå av en prat med Mental Helse Ungdom på deres stand i foajeen.
Her kan du lese mer om Mental Helse Ungdoms arbeid: www.mentalhelseungdom.no.

DISCO hadde verdenspremiere på Toronto internasjonale filmfestival og mottok strålende kritikk, og er tatt ut til flere prestisjefylte filmfestivaler. Den har glimrende skuespillerprestasjoner fra Josefine Frida, Nicolai Cleve Broch, Andrea Bræin Hovig, Kjærsti Odden Skjeldal og Espen Klouman Høiner. Dette er den andre spillefilmen til regissør Jorunn Myklebust Syversen, som tidligere laget kritikerroste HOGGEREN.