Hei:  
 


False Belief

Premiere m/besøk: False Belief

Vi inviterer til premiere på "False Belief" torsdag 10. oktober kl. 18:00 på Gimle kino.

Før filmen vil Kalle Løchen holde introduksjon, og vi får vi storfint besøk av regissør Lene Berg og hovedperson Delano Greenidge som stiller til samtale.

En kafkask reise gjennom det amerikanske rettssystemet.

Følg arrangementet på Facebook!

I FALSE BELIEF rekonstruerer den norske kunstneren og filmskaperen Lene Berg sin kafkaske reise gjennom det amerikanske rettssystemet etter at hennes kjæreste ble arrestert, stilt for retten og fengslet uten grunn. I 2008 flyttet Berg inn hos sin afroamerikanske partner – i filmen kun omtalt som D – i Harlem. Etter å ha avgitt forklaring til politiet om at han er blitt trakassert av en nabo, blir D selv arrestert. Men for hva?

Dette blir starten på en farlig og forvirrende prosess der Ds tro på rettssystemet gjør ham til et gissel i hendene på institusjonene han trodde skulle forsvare ham. Via Ds åpenhjertige fortelling, Bergs egne observasjoner, samt rettsdokumenter og privat bildedokumentasjon blir filmen et forsøk på å skape mening i hendelsesforløpet rundt straffesaken. FALSE BELIEF skildrer det amerikanske rettssystemet utenfra, men det er også en film om større temaer som rasisme, maktmisbruk og en økonomisk og kulturell gentrifisering som setter lover og regler ut av spill.