Hei:  
 


barnnn

Festpremiere: "Barn" av Dag Johan Haugerud

Vi inviterer til festpremiere på "Barn" onsdag 11. september kl. 17:30 på Klingenberg kino.

Like etter verdenspremieren på filmfestivalen i Venezia, ruller vi ut den røde løperen og ser frem til visning av Dag Johan Haugeruds andre helaftens spillefilm "Barn" i Klingenberg 1.
Vi vil også få storfint besøk av regissør og skuespillere fra filmen.

Følg arrangementet på Facebook!

"Barn" er et varmt og gripende drama med et stjernelag av norske skuespillere, ledet an av Henriette Steenstrup, Jan Gunnar Røise, Thorbjørn Harr, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner og Anne Marit Jacobsen. Filmen handler om hva barn betyr for samfunnet i dag: Hva det vil si å ha, og å være barn. Og i forlengelsen av det - hva det vil si å være voksen.

"Barn" skildrer de dramatiske etterdønningene av en ulykke på en barneskole i utkanten av Oslo. Det er friminutt og 13 år gamle Lykke, datteren til en profilert Arbeiderparti-politiker, skader klassekameraten Jamie, sønnen av en framtredende Frp-politiker. Ryktene om hva som egentlig har skjedd begynner å gå. Var det bare uskyldig lek? Liv, rektor på skolen og hemmelig kjæreste med Jamies far, må finne styrken til å konfrontere lokalsamfunnet og til å takle sine egne motstridende følelser.

Dag Johan Haugerud har tidligere regissert den kritikerroste spillefilmen "Som du ser meg" (2012) og novellefilmene "Thomas Hylland Eriksen og historien om origamijenta" (2005) og "Det er meg du vil ha" (2014).

 

★★★★★★ «Barn er en triumf – den fineste norske filmen siden Oslo 31. august» Benjamin Yazdan, Klassekampen
★★★★★★ «Praktfull – Haugerud er en enestående filmskaper» Ingrid Åbergsjord, Aftenposten
★★★★★ «En film som blir med deg hjem fra kinoen!» Birger Vestmo, NRK
★★★★★ «Sjelden å se i norsk film!» Inger Bentzrud, Dagbladet
★★★★★ «Nøktern, varm og sylskarp – med Barn viser Haugerud at han er en av Norges mest spennende og særegne filmskapere» Mode Steinkjer, Dagsavisen
★★★★★ «Utvilsomt årets beste norske film – Henriette Steenstrup, Jan Gunnar Røise, Andrea Bræin Hovig og Anne Marit Jacobsen gjør noen av sine beste filmroller» Terje Eidsvåg, Adresseavisen