Hei:  
 


Tårnet

Tårnet (arabisk tale) - Mats Grorud i samtale med Rania Maktabi

I samarbeid med Europafilm  arrangerer vi en spesialvisning av animasjonsfilmen Tårnet søndag 09. desember kl. 18:00. Det blir besøk av regissør Mats Grorud i samtale med Rania Maktabi, statsviter, og forsker på Midtøsten ved Høgskolen i Østfold, etter visning.

Følg arrangementet på Facebook!

Om filmen:
Fire generasjoner palestinske flyktninger. Ett håp.
Den 15 mai 1948 ble staten Israel opprettet, til tross for omfattende protester fra palestinerne som bodde i området fra før. Store deler av den palestinske befolkningen ble fordrevet fra sine hjem og over 500 palestinske landsbyer ble ødelagt . Palestinerne kaller 1948-krigen for "al-Nakba", som betyr "katastrofen".

Tårnet er en varm og spennende fortelling om den elleve år gamle jenta, Wardi, og hennes oldefar Sidi, som bor sammen i et høyt tårn i en flyktningleir i Beirut, Libanon. Helt siden Sidi kom til flyktningleiren i 1948 har han holdt fast på håpet om å returnere til sitt kjære Palestina, men nå er tiden i ferd med å løpe ut. Filmen tar oss med på Wardis reise til fortiden gjennom historiene til de fire generasjonene som bor i tårnet, i søken på Sidis tapte håp og hennes egen fremtid.

Velkommen skal dere være!

Filmen er basert på ekte historier fra intervjuer, samtaler og observasjoner gjort av regissør og manusforfatter, Mats Grorud, mens han bodde i en flyktningleir i Beirut, Libanon.