Hei:  
 


Vann over ild

Åpningsfilm Oslo Pix: Vann over ild

Årets åpningsfilm er morsom, flott å se på, og lett å la seg underholde av. Samtidig har den tydelige politiske undertoner, og som enhver western med respekt for seg selv handler den om kampen mellom det gode og det onde. Dette er norsk film slik du aldri har sett den før.

Se åpningfilmen VANN OVER ILD på Oslo Pix mandag 4. juni kl. 18:00 på Klingenberg!

Følg arrangementet på Facebook!

Vann over ild skildrer en forskrudd, farlig og fargerik verden. Filmen foregår i en øde ørkenby, og det er på mange måter en klassisk westernfilm vi får se. Men hestene er byttet ut med mopeder, kasjotten er en campingvogn og gruva produserer perler av plast. Uansett har byens innbyggere blitt så rike at de ikke lenger gidder – eller trenger – å jobbe.

En dag rir en fremmed inn i byen, og får snart makt over det lille samfunnet. Han setter folk opp mot hverandre, noe som får fram det verste og beste i dem: grådighet, svik og brutalitet, men også kjærlighet og solidaritet. En av dem som blir utstøtt fra fellesskapet er den fredsommelige Cato, som blir stilt overfor et vanskelig valg: å følge sin egen moralske overbevisning, eller gi etter for trangen til å være en del av samfunnet.

Joern Utkilen (f. 1971) er en av Norges mest særegne og spennende filmskapere. Han er utdannet ved The Edinburgh College of Art og Screen Academy Scotland, og er bosatt i Skottland. Utkilen har vunnet flere priser for sine kortfilmer, blant annet Amanda-prisen for Asyl (2011) og den britiske BAFTA-prisen for Who’s My Favourite Girl? (1999). Vann over ild er hans første spillefilm.

Medvirkende: Cato Skimten Storengen, Ole Christoffer Ertvaag, Nina Ellen Ødegård, Kristoffer Joner, Helga Guren, Arthur Berning, Jørgen Foss, Edward Schultheiss, Ole Johan Skjelbred, Morten Liene, Kamilla Grønli Hartvig, Laura Vallenes.