Hei:  
 


Arabiske filmdager 2018

Arabiske filmdager 2018

For åttende gang samler Arabiske filmdager de beste filmene fra og om den arabiske verden. 19.- 22. april fyller vi Vikas kinosaler med 21 titler fordelt på over 50 visninger. Festivalen inviterer til filmvisninger, paneldebatter, regissørsamtaler, samt fest og moro.

Følg arrangementet på Facebook!

Årets program er smekkfullt av filmer som har reist på store internasjonale festivaler, og høstet ros fra internasjonale filmkritikere. Åpningsfilmen Fornærmelsen vant pris for beste skuespiller i Venezia og ble nominert til Oscar for beste fremmedspråklige film. Vi er utrolig glade over å ha filmens regissør, Ziad Doueiri, som vår hovedgjest på årets festival. Den egyptiske dokumentaren Amal åpnet verdens mest prestisjetunge dokumentarfilmfestival, IDFA, og vi er heldige over å ha regissør Mohamed Siam på besøk. Beauty and the Dogs fra Tunisia var en av få filmer som ble plukket ut til et av hovedprogrammene i Cannes i fjor.

Av fiksjonsfilmer har vi en rekke filmer som først og fremst skal underholde. Har du lyst til å se en ekte hyllest til ”kongen av pop” kan vi anbefale Sheikh Jackson, mens vi i The Blessed får vi servert en strålende familiefortelling fra Algerie om hvordan fortidens traumer og nåtidens undertrykkelse påvirker våre mest intime relasjoner. Razzia er en episk og storslagen flettverkshistorie om rasisme, diskriminering og det å være annerledes, mens The Nile Hilton Incident er noe så sjeldent som en spenningsdrevet krim fra Egypt.

På programmet har vi også en rekke dokumentarer som tematiserer den politiske og sosiale utviklingen i den arabiske verden. Of Fathers and Sons følger en jihadistisk gruppe som kjemper i Nord-Syria og er et unikt portrett av krigen fra nært hold. The Judge viser hvordan det er å komme inn som den første og eneste kvinnelige sharia-dommeren i Palestina, mens en film som Mr Gay Syria viser hvordan homofili og seksualitet fortsatt er tabu i store deler av Midtøsten.

I år har vi også et fokus på filmer som tematiserer Palestina fra ulike synsvinkler. The Oslo Diaries forteller historien om Oslo-avtalen gjennom dagbøkene til aktørene som deltok i forhandlingene. Wajib fokuserer på livet til helt vanlige folk under okkupasjonen, mens dokumentaren Occupied Palestine tar oss tilbake til begynnelsen av 80-tallet og gir et fascinerende innblikk i hvordan palestinere så på fremtiden for over 30 år siden. Ziad Doueiris Fornærmelsen handler om situasjonen for palestinske flyktninger i Libanon, mens The Attack, fra samme regissør, er et psykologisk drama om en tilsynelatende velintegrert palestiner med israelsk statsborgerskap, som får livet snudd på hodet når hans kone blir mistenkt for et selvmordsangrep. Samlet byr disse filmene på friske og spennende perspektiv på en av verdens vanskeligste konflikter.

Blandingen mellom politisk aktualitet, debatt og underholdning gjør at alt er duket for å sette seg i kinosalen for å se filmer som engasjerer, berører, opplyser og setter i gang lattermusklene.

For mer info kan du besøke festivalens hjemmeside ved å trykke her!

BILLETTER OG INFO

Festivalpass:
540,-
Festivalpass student: 370,- 
Enkeltbillett: 120,-
Festivalpass kan kjøpes på Vika kino eller ved å klikke HER. Festivalpass til studentpris kan kjøpes på Vika kino, mot fremvisning av gyldig studentbevis.

Festivalpasset gir rett til én billett til hver forestilling, inkludert åpningsfilmen. Forbehold om utsolgte forestillinger. Festivalpasset er personlig og du kan ikke ta ut billetter til visninger som går samtidig. Misbruk av festivalpasset medfører inndragelse. Billetter kan hentes ut før visning i billettluken på Vika kino ved fremvisning av festivalpass. Du kan også få billettene dine tilsendt på sms eller mail. Det gjør du slik:
1. Velg forestilling
2. Velg billettkategorien «AFD festivalpass» og antall billetter (kun én billett per pass).
3. Tast inn hele koden som du finner på festivalpasset ditt (AFD + 13 sifre).
4. Tast inn mobilnummer, navn og e-postadresse.
5. Fullfør transaksjonen.
6. Du får tilsendt en SMS med link til en mobilbillett til forestillingen. QR-koden på billetten må vises frem ved innslipp til kinosalen.

Det er nummererte seter på alle festivalens visninger.
NB: Filmene starter presis og det er ingen reklame.

Personer under 18 år må ha med foresatte på grunn av kinoens skjenkebevilling.
På festivalens hjemmeside, www.arabiskefilmdager.no, finner du også fyldige omtaler av filmene, trailere og artikler om aktuelle temaer.

Festivalens infostand finner du på Vika kino.

Har du spørsmål? Kontakt Arabiske filmdager på mail@filmfrasor.no