Hei:  
 


HappyEnd_1920x500

Spesialvisning: Happy End

15. januar kl. 18:00 på Gimle kino kan du se Happy End, introdusert av forfatter Hanne Ørstavik.

 

Om filmen:
Happy End er en iskald satire fra Michael Haneke, regissøren av Gullpalme-vinnerne Amour og Det hvite båndet. Hans siste film er en spennende historie om den dysfunksjonelle familien Laurent som desperat forsøker å opprettholde fasaden når verden rundt dem ramler sammen. Det er både morsomt og trist å være flue på veggen i familiens herskapelige hus i Calais, med den europeiske flyktningkrisen som bakteppe.

I Happy End møter vi noen av Frankrikes aller fremste skuespillere - Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant og Mathieu Kassovitz. Filmen er en kald og gripende satire om den franske overklassen og menneskene som tjener den. Filmen var i hovedkonkurransen i Cannes.

Om innleder:

Hanne Ørstavik, f.1969, er forfatter. Hun har gitt ut mange romaner siden debuten i 1994, hun har fått Brageprisen og Aschehougprisen og blir både bejublet og slaktet. De siste tre romanene er en utforskning av barndom, kjærlighet og seksualitet, med henholdsvis en billedkunstner, en sosialantropolog og en forfatter som hovedperson. I "Over fjellet" som utkom høsten 2017, følger tre kvinner den ruten Walter Benjamin tok da han flyktet over Pyreneene fra nazistene, en vandring som endte med selvmord på hotellet på spansk side, i Portbou.

«Sterk og mørk tragikomedie fra solsiden» - Adresseavisen
«Fengslende» - Cinema
«Trintignant er strålende» - Aftenposten
«Knivskarp satire» - Klassekampen