Hei:  
 


Pamuk

The Art of Fiction

Den tyrkiske Nobelprisvinneren i Litteratur Orhan Pamuk besøker Norge, og er både forfatter og kunstner i et unikt prosjekt som Film fra Sør har utviklet i samarbeid med The Global Art Project. Litteratur, kunst og dokumentarfilm står på menyen når den verdenskjente forfatteren gjester Oslo, i perioden 22-25.mai.

Følg arrangementet på Facebook!

Orhan Pamuk, som mottok Nobels Litteraturpris i 2006, er en av Tyrkias mest prominente forfattere, kjent for bøker som Det hvite slottet, Svart bok og Mitt navn er Karmosin. Pamuk har solgt mer enn 13 millioner bøker og er oversatt til over 63 språk, noe som gjør ham til landets mestselgende forfatter.

The Art of Fiction tilbyr en unik reise gjennom Orhan Pamuks forfatterskap, med spesielt fokus på den kritikerroste romanen Uskyldighetens museum. Pamuk åpnet i 2012 et eget museum i en av Istanbuls bakgater, der gjenstander fra den fiktive kjærlighetshistorien mellom den eldre forretningsmannen Kemal og hans yngre elskerinne Füsun er utstilt.

Den britiske regissøren Grant Gee lot seg fascinere av den spennende koblingen mellom et fiktivt romanunivers og etableringen av et eget museum med gjenstander fra romanen, og i samarbeid med Pamuk presenterte han dokumentaren Innocence of Memories på filmfestivalen i Venezia i 2015.

Les mer om filmen HER.

Norgespremieren på dokumentaren finner sted 23. mai på Vika kino, der vi arrangerer to visninger; kl. 17.30 og 20.00.

Etter visningen kl 20.00 har du muligheten til å få oppleve både regissør og forfatter, i en Artist Talk mellom Orhan Pamuk og Grant Gee, moderert av Jørgen Lorentzen. I forbindelse med visningen kl. 17.30 blir det Q&A med regissør Grant Gee.

Trailer for filmen.

Film fra Sør sin nettside ser du HER!