Hei:  
 


Hoggeren

Vårens snakkis: Hoggeren med Gran og Gulliksen

Terningkast 5 "Anders Baasmo Christiansen briljerer" - Aftenposten

Terningkast 5 "Gåsehudfremkallende bra" - Filmmagasinet

Terningkast 5 "Svart og sår humor" - Cinema

I samarbeid med Mer Film inviterer vi til spesialvisning av det mørke humoristiske dramaet Hoggeren med Anders Baasmo Christiansen.

Onsdag 19. april kl. 18.00, Gimle kino.
Det blir en filmvisning med påfølgende samtale. Sissel Gran og Geir Gulliksen kommer for å snakke om familierelasjoner, hjemsteder og tause menn.
Geir Gulliksen er forfatter og har blant annet skrevet «Historie om et ekteskap» (2015) som var nominert til Nordisk Råds Litteraturpris. Sissel Gran er terapeut og spesialist i klinisk psykologi, fordragsholder, skribent og forfatter.
Følg arrangementet på Facebook!

Om filmen:
Anders (Anders Baasmo Christiansen) vokste opp i Rukkedalen med sterk utbrytertrang. Han skulle ut i verden og aldri se tilbake. Men etter tjue år i Oslo er livet fremdeles ikke på plass. Med en følelse av å ha mistet alt som betyr noe, vender han tilbake til hjembygda og flytter inn i småbruket han har arvet etter sine foreldre. Med øks og nevekraft fordriver Anders dagene med å hogge trær i skogen sin, men han er ingen skogsarbeider. Han har ingen plan for det han gjør, bare et mål om å finne roen i naturen og gi seg hen til det fysiske arbeidet. Idyllen slår raskt sprekker når han møter sine slektninger, som mener han lar arven etter familien gå til spille. De har hver sin tilnærming til hvordan de kan hjelpe sin bortkomne slektning og nekter å la Anders være i fred. Anders føler seg fanget. Heller ikke i naturen kan han bli fri fra seg selv og sin egen fortid.