Hei:  
 


Hoggeren

Hoggeren - førpremiere med skuespiller- og regissørbesøk

I samarbeid med Mer Film inviterer vi til førpremiere av vårens filmsnakkis Hoggeren med storfint besøk tirsdag 28. mars kl. 18:00 på Gimle kino (obs! presis start). Etter filmen leder Stein Torleif Bjella en samtale med hovedrolleinnehaver Anders Baasmo Christiansen og regissør Jorunn Myklebust Syversen.

Følg arrangementet på Facebook!

Hoggeren handler om Anders (Anders Baasmo Christiansen) som vokste opp i Rukkedalen i Hallingdal med sterk utbrytertrang. Han skulle ut i verden og aldri se tilbake. Men etter tjue år i Oslo er livet fremdeles ikke på plass. Med en følelse av å ha mistet alt som betyr noe, vender han tilbake til hjembygda og flytter inn i småbruket han har arvet etter sine foreldre. Med øks og nevekraft fordriver Anders dagene med å hogge trær i skogen sin, men han er ingen skogsarbeider. Han har ingen plan for det han gjør, bare et mål om å finne roen i naturen og gi seg hen til det fysiske arbeidet. Idyllen slår raskt sprekker når han møter sine slektninger, som mener han lar arven etter familien gå til spille. De har hver sin tilnærming til hvordan de kan hjelpe sin bortkomne slektning og nekter å la Anders være i fred. Anders føler seg fanget. Heller ikke i naturen kan han bli fri fra seg selv og sin egen fortid.

Hoggeren er en mørk, humoristisk og sår skildring av Anders' forsøk på å få livet sitt på rett vei. I hovedrollen gjør Anders Baasmo Christiansen nok en fantastisk skuespillerprestasjon og blir matchet av noen imponerende tolkninger av de ikke-profesjonelle skuespillerne som spiller slektningene hans. Dette er Jorunn Myklebust Syversens første spillefilm etter en rekke kortfilmer og videokunstarbeider. Hun ønsket med HOGGEREN å skape en autentisk skildring av norsk bygdeliv og stedet hun selv kommer fra.

På Gimle kino møter musiker og visekunstner Stein Torleif Bjella Anders Baasmo Christiansen og Jorunn Myklebust Syversen til samtale om Hoggeren. Bjella er fra Øvre-Ål i Hallingdal og har gitt ut fire album. Den siste, «Gode Liv», ble gitt ut i fjor høst og var nominert til tre spellemannspriser.