Hei:  
 


ku

Førpremiere Kvinne, ukjent – en ny film av Dardenne-brødrene

Velkommen til førpremiere på Luc og Jean-Pierre Dardennes nyeste film Kvinne, ukjent – tirsdag 14. mars kl. 18:00 på Gimle kino.

Følg arrangementet på Facebook!

I Kvinne, ukjent tar Dardenne-brødrene nok en gang pulsen på samtiden med en gripende historie fra hjertet av Europa, hvor en ung og ambisiøs lege blir stilt ovenfor moralske og etiske problemstillinger. Visningen introduseres av lege, idéhistoriker og foreleser Anne Kveim Lie, og arrangeres i samarbeid med Norsk medisinstudentforening.

Kvinne, ukjent har norgespremiere 17. mars.

Om Kvinne, ukjent:
Jenny har praksis ved et lite, offentlig legekontor. Det går mest i rutinekontroller og minstepensjonister, men hun har karrierestigen klar: Snart skal hun videre til en godt betalt jobb i det private næringsliv. En kveld etter at siste pasient er ferdigbehandlet ringer det på døra. – Vi er ferdige for i dag, sier hun til turnuskandidaten som vil åpne. Folk må lære seg til å komme i tide. Dagen etter får hun besøk av politiet. Kvinnen som ringte på, en identitetsløs ulovlig immigrant, var funnet død like i nærheten. Hadde Jenny åpnet opp ville hun antageligvis vært i live.

Om Anne Kveim Lie:
Anne Kveim Lie er utdannet lege og idéhistoriker og er førsteamanuensis i medisinsk historie, Avdeling for samfunnsmedisin og global helse, Universitetet i Oslo. Kveim Lie er undervisningsleder i samfunnsmedisin og er opptatt av å sette medisinerstudentene i stand til å identifisere de samfunnsmedisinske aspekter ved et gitt helseproblem i løpet av studiet gjennom å bruke studentaktiviserende undervisningsmetoder. Hun ble kåret til en av landets fantastiske formidlere i Morgenbladet i 2016.

Om Norsk medisinstudentforening:
Norsk medisinstudentforening er en partipolitisk uavhengig organisasjon og en underavdeling av Den norske legeforening. Foreningen er en fagforening og interesseorganisasjon for medisinstudenter og har som hovedoppgave å arbeide for sine medlemmers faglige, økonomiske og sosiale interesser. Norsk medisinstudentfordeling er Norges medlemsorganisasjon i International Federation of Medical Students’ Associations – IFMSA, og er en medlemsorganisasjon av Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU).