Hei:  
 


Bamse - Verdens Sterkeste Bjørn

Bamse og Tyvenes by

  • Premiere: 9. mai
  • Barnefilm
  • Tillatt for alle
  • 1 t. 5 min.

Bamse, Skallmann og Lillehopp - for første gang på kino!

Henter stemmer...

Publikum mener

Antall stemmer:
Regi: Christian Ryltenius
Aldersgrense: Tillatt for alle
Nasjonalitet: Sverige
Produksjonsår: 2014
Egnethet: Barn
Begrunnelse: Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

Skallmann har bursdag, og Bamse - verdens sterkeste bjørn - og vennen Lille Hopp, er på vei for å feire ham. Det de ikke vet er at den onde Reinart Rev legger en utspekulert plan for å ta over makten over kollene...

Dunderhonning er det som gjør Bamse sterk, og den er laget av Farmor. Derfor bestemmer Reinart og tyvene seg for å kidnappe henne. Ingen dunderhonning, ingen sterk Bamse, og dermed fritt frem for å være slem.

Reinart gjennomfører planen, og nå må Farmor reddes. Sammen med Skallmann og Lille Hopp, men uten dunderhonning, tar Bamse seg gjennom Trollskogen, forbi borgen til trollene, gjennom fjellet og frem til Tyvenes by.

Samtidig finner Katten Jansson og Husmusa en gjenglemt krukke med dunderhonning. Sammen med Nalle-Maja, Bamses datter, begir de seg av sted for å gi ham den siste dunderhonningkrukken som kan hjelpe ham med å redde Farmor.

Bamse, Skallmann og Lille Hopp tar seg inn i Tyvenes by, men de er ventet. Reinart Rev og tyvene har lagt en felle og tar dem til fange. Reinart Rev tvinger Farmor til å lage omvendt dunderhonning som gjør ham til verdens sterkeste rev. Nå har han all makt over kollene, og Bamse sitter fanget uten dunderhonning og kan ikke gjøre noen verdens ting.

Nå kommer alt an på Nallemaja, Katten Jansson og Husmusa. De tar seg endelig frem til Tyvenes by, klatrer over muren og kaster honningkrukken til Bamse som er bundet fast i borggården, men bommer akkurat så dunderhonningen renner ut på bakken. Reinart Rev skal akkurat slippe en kampestein på den forsvarsløse Bamse, men Nallemaja klarer å stoppe ham. Bamse får til slutt hjelp til å komme løs, og sammen lykkes de i å stanse Reinart Rev og gjenopprette freden i kollene.
Bamse og Tyvenes by - en eventyrfilm om vennskap og om hvor lett det er å bli slem hvis man ikke får være med.