Hei:  
 


De urørlige

De urørlige

  • Premiere: 9. november
  • Biografi / Drama / Komedie
  • 7 år
  • 1 t. 52 min.
Henter stemmer...

Publikum mener

Antall stemmer:
Originaltittel: Intouchables
Regi: Eric Toledano , Olivier Nakache
Aldersgrense: 7 år
Nasjonalitet: Frankrike
Egnethet: Ungdom / Voksen
Begrunnelse: Enkelte dramatiske scener gjør at denne filmen får 7-årsgrense.

De urørlige er en oppløftende komedie om vennskap, tillit og menneskelige muligheter, og er den sanne historien om to menn som aldri skulle ha møtt hverandre.

Mangemillionæren Philippe er lammet fra nakken og ned etter en paragliderulykke og må leve resten av livet i rullestol. Han bor i luksuriøse omgivelser i Paris og skal ansette en ny pleieassistent. Den eneste som skiller seg ut av søkerne er Driss som kun har søkt på jobben fordi han må vise at han er aktiv arbeidssøker for å beholde trygdepengene. Snart begynner et usannsynlig kameratskap forankret i ærlighet og humor mellom to individer som på overflaten ikke ville hatt noe til felles.

Dette er årets feel-good film og er basert på en utrolig, men sann historie. Filmen har blitt et internasjonalt fenomen og er den mest inntjenende ikke-engelskspråklige filmen i historien. Filmen som er sett av 20 millioner franskmenn har dessuten blitt valgt til deres Oscar-kandidat.

Medvirkende: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny, Audrey Fleurot, Clotilde Mollet, Alba Gaia Bellugi, Cyril Mendy, Christian Ameri, Marie-Laure Descoureaux, Gregoire Oestermann, Jean-François Cayrey