Hei:  
 


The Nutcracker - Royal Opera House 19/20

The Nutcracker - Royal Opera House 19/20

  • Premiere: 1. desember
  • 2 t. 10 min.

Ballett fra The Royal Ballet House. Tchaikovskys glitrende partitur, de fantastiske festlige scenedesignene og The Royal Ballets fengende dans inkludert en utsøkt pas de deux mellom Sugar Plum Fairy og hennes prins, gjør denne nøtteknekkeren til den ultimate juleopplevelsen.

The Royal Ballets strålende produksjon av The Nutcracker, laget av Peter Wright i 1984, er en produksjon av ypperste kvalitet og er av de aller største favorittene gjennom all tid. Tchaikovskys glitrende partitur, de fantastiske festlige scenedesignene og The Royal Ballets fengende dans inkludert en utsøkt pas de deux mellom Sugar Plum Fairy og hennes prins, gjør denne nøtteknekkeren til den ultimate juleopplevelsen.

Clara får en magisk nøtteknekker i julegaven. Når klokken slår midnatt sniker hun seg ned i stuen og oppdager et magisk eventyr som venter på henne og Nøtteknekkeren.

Magikeren Drosselmeyer forvandler tegnerommet til en slagmark mellom lekesoldatene og musene. Clara redder Nøtteknekkerens liv og Musekongen taper slaget. For å feire sender Drosselmeyer Clara og Nøtteknekkeren til et magisk kongeringe av søtsaker.

Forestillingen ble spilt inn i desember 2016.

Koreograf: Peter Wright etter Lev Ivanov
Musikk: Pyotr Il’yich Tchaikovsky
Originalt scenario: Marius Petipa
Produksjon og scenario: Peter Wright
Design: Julia Trevelyan Oman
Produksjonskonsulent: Roland John Wiley

Dirigent – Boris Gruzin
The Sugar Plum Fairy – Lauren Cuthbertson
The Prince: Federico Bonelli
Clara – Francesca Hayward
Hast-Peter / The Nutcracker – Alexander Campbell
Herr Drosselmeyer – Gary Avis