Hei:  
 


Føniks

Føniks

  • Premiere: 12. oktober
  • Drama
  • 12 år
  • 1 t. 28 min.

"En slagkraftig filmopplevelse, gnistrende gode skuespillere"

Henter stemmer...

Publikum mener

Antall stemmer:
Originaltittel: Føniks
Aldersgrense: 12 år
Originalspråk: norsk
Nasjonalitet: Norge
Produksjonsår: 2018
Begrunnelse: Filmen har en gjennomgående mørk stemning og inneholder enkelte kortvarige skrekkeffekter. Den får derfor aldersgrense 12 år.

Jill og lillebroren bor sammen med sin ustabile mor, og Jill gjør sitt beste for å ta vare på den lille familien. Når faren melder et av sine sjeldne besøk, oppstår stor glede og forventning. Men familien rammes av en tragedie og i sjokk over det som har skjedd, holder Jill det skjult.

Anmelderne skriver:
"En debut utenom det vanlige", "Visuelt slående, en registemme å regne med", "En slagkraftig filmopplevelse", "Gnistrende gode skuespillere".

Filmen hadde verdenspremiere i Toronto 7. september, og festivalen skriver:
"Heartbreaking and courageous, Phoenix is a powerful debut establishing its director as one to watch."

Spillefilmkonsulenten i Norsk filminstitutt begrunner sin støtte til prosjektet:
”Dette er et originalskrevet og medrivende manus skrevet av regissøren selv. Hun har utviklet en sterk, troverdig og nyansert hovedkarakter, Jill, som innehar både driv og vilje. I filmen setter Strøm Henriksen fokus på barn som opplever omsorgssvikt, deres evne til å finne styrke og strategier i dette – et sterkt og viktig tema.”

Medvirkende: Maria Bonnevie, Ylva Bjørkaas Thedin, Sverrir Gudnason, Casper Falck-Løvås, Kjersti Botn Sandal, Nils Vogt, Renate Reinsve