Fluefangeren

Fluefangeren

  • Premiere: 21. april
  • Drama
  • Tillatt for alle
  • 1 t. 49 min.

Vinner av Den Norske Fredsfilmprisen!

Henter stemmer...

Publikum mener

Antall stemmer:
Originaltittel: Hunting Flies
Regi: Izer Aliu
Aldersgrense: Tillatt for alle
Språk: albansk
Nasjonalitet: Norge
Produksjonsår: 2016
Begrunnelse: Filmen inneholder ingen scener som antas å ha en skadelig virkning på barn. Den blir derfor tillatt for alle.

Fluefangeren er et fengslende politisk drama som fanger vekst og fall av et diktatur i et klasserom. Vi møter Ghani, en idealistisk lærer, som i løpet av en intens dag, mister sine egne prinsipper når han stenger elevene inne i klasserommet i et forsøk på å sementere den etniske konflikten blant barna og samtidig redde sin egen arbeidsplass.

Fluefangeren er den norske regissøren Izer Alius første spillefilm. Filmen fikk sin verdenspremiere i Discovery-seksjonen under den internasjonale filmfestivalen i Toronto i 2016, der debutfilmer av fremtidens regissører med et særskilt filmtalent vises.

Publikum har så langt mottatt filmen med både latter og engasjement. Norgespremieren av Fluefangeren ble vist for fulle hus under Tromsø Internasjonale Filmfestival i midten av januar, der filmen også vant Den Norske Fredsfilmprisen. Filmen var en tur innom Gøteborg filmfestival, før den fortsatte sin Norgesfestivalturné i Trondheim (Kosmorama), Lillehammer (Amandus) og Hamar (Hamarama). Nå er Fluefangeren endelig klar for kinopremiere over hele landet.

"en imponerende stilsikker debutfilm, et drivende drama med sofistikert bildepoesi..." - Jon Inge Faldalen, Rushprint

"Vel verd kinobilletten" - Geir Kamsvåg, Cinema

Medvirkende: Burhan Amiti, Jasin Mustafa, Besar Guta, Behar Djemali, Hadis Aliu, Suad Jakupi, Regaib Arifi