Hei:  
 


Tårnet

Tårnet

  • Premiere: 29. november
  • Animasjon
  • 9 år
  • 1 t. 16 min.

Fire generasjoner palestinske flyktninger. Ett håp.

Henter stemmer...

Publikum mener

Antall stemmer:
Originaltittel: The Tower
Regi: Mats Grorud
Aldersgrense: 9 år
Originalspråk: norsk
Nasjonalitet: Norge / Sverige / Frankrike
Produksjonsår: 2018
Begrunnelse: Denne animasjonsfilmen har flere partier med mørk og utrygg stemning, og inneholder skildringer av opptøyer og krigshandlinger. Den får derfor 9-årsgrense.

Den 15 mai 1948 ble staten Israel opprettet, til tross for omfattende protester fra palestinerne som bodde i området fra før. Store deler av den palestinske befolkningen ble fordrevet fra sine hjem og over 500 palestinske landsbyer ble ødelagt . Palestinerne kaller 1948-krigen for "al-Nakba", som betyr "katastrofen".

Tårnet er en varm og spennende fortelling om den elleve år gamle jenta, Wardi, og hennes oldefar Sidi, som bor sammen i et høyt tårn i en flyktningleir i Beirut, Libanon. Helt siden Sidi kom til flyktningleiren i 1948 har han holdt fast på håpet om å returnere til sitt kjære Palestina, men nå er tiden i ferd med å løpe ut. Filmen tar oss med på Wardis reise til fortiden gjennom historiene til de fire generasjonene som bor i tårnet, i søken på Sidis tapte håp og hennes egen fremtid.

Filmen er basert på ekte historier fra intervjuer, samtaler og observasjoner gjort av regissør og manusforfatter, Mats Grorud, mens han bodde i en flyktningleir i Beirut, Libanon.

Filmen er laget i tre versjoner:

Den norske versjonen passer best for familier og for skoleklasser på barne- og ungdomsskolen.
Den engelske versjonen (original versjon) passer best for ungdom/voksne
Den arabiske versjonen passer best for ungdom/voksne.