Woman
Detaljer
Aldersgrense
TBC
Premiere
Lengde
1 time 48 min
Regi
Anastasia Mikova og Yann Arthus-Bertrand
Språk
Engelsk/Fransk/Spansk
Sjanger
Dokumentar
Begrunnelse for aldersgrense
Denne dokumentarfilmen har scener der kvinner beskriver seksuelle overgrep, mishandling, kjønnslemlestelse og krigshandlinger mot kvinner. Filmen får derfor 12-årsgrense.
Se mer

Woman

Hva vil det si å være kvinne? For å finne svar har Arthus-Bertrand og hans medregissør Anastasia Mikova reist verden rundt og gjort to tusen intervjuer med kvinner fra femti forskjellige land, med vidt forskjellige livserfaringer, livssyn og sosioøkonomiske forutsetninger. Snarere enn å forsøke å finne frem til et fasitsvar, lar filmen ganske enkelt kvinnene snakke.

Og etter hvert som vi hører unge og gamle kvinner uttale seg om sine drømmer, redsler og lidenskaper - om jobb, kjærlighet, barn, familie, kropp, identitet og selvrealisering - begynner det å åpenbare seg visse interessante mønstre. WOMAN er imidlertid mer enn bare en serie fascinerende vitnesbyrd, den er en solidaritetserklæring, og en betimelig påminnelse om at den beste måten å bekjempe diskriminering, undertrykkelse og stereotyper er å la kvinner selv komme til orde - og lytte til hva de har å si.

Filmen vant publikumsprisen under Bergen Internasjonale Filmfestival, der denne omtalen er hentet fra.

"en vakker, variert og opprørende oppsummering av kvinners liv i dag" - Britt Sørensen, filmanmelder i Bergens Tidende

Vis mer