Trailer coming soon
Ved Guds nåde
Detaljer
Aldersgrense
12 år
Premiere
Lengde
2 timer 17 min
Regi
François Ozon
Rollebesetning
Melvil Poupaud
Denis Ménochet
Swann Arlaud
Éric Caravaca
François Marthouret
Bernard Verley
Josiane Balasko
Språk
Fransk
Sjanger
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen har en opprivende tematikk og inneholder scener med beskrivelser av seksuelle overgrep mot barn. Den inneholder også skildringer av et offer som får anfall. Filmen får derfor 12-årsgrense.
Se mer
Trailer coming soon

Ved Guds nåde

«Ved Guds nåde» er en inspirerende og dypt rørende film om samhold, styrke og sosial rettferdighet - basert på virkelige hendelser i den katolske kirke, og om presten Bernard Preynat, som i en banebrytende dom nylig ble dømt for seksuelle overgrep mot barn, og deretter fratatt presteverdigheten som et direkte resultat av innsatsen til hans tidligere ofre.

Alexandre bor i Lyon sammen med hans kone og barn. Ved ren tilfeldighet finner han en dag ut at presten som forgrep seg på ham som liten gutt fortsatt jobber med barn. Undertrykte minner kommer til overflaten og Alexandre bestemmer seg for å ta tiltak mot presten. Underveis i prosessen dukker det opp flere lignende saker, og Alexandre blir straks kontaktet av to andre ofre - François og Emmanuel. Et bånd dannes mellom de og de tre begynner en felles kamp for å stoppe noe som skulle ha blitt stoppet for lenge siden. De tre slår seg sammen for å vitne mot presten og stoppe noe som skulle ha blitt stoppet for lenge siden. Hvordan kan en kjent overgriper fortsatt jobbe med barn, med full tillatelse og viten fra den katolske kirken? Stillhetens byrde som henger over dem alle må bli brutt, og de skyldige må bli stilt ansvarlige for sine handlinger.
Vis mer