Hei:  
 


.

......Blow your heads off!

Gamle rockeklassikere løftes til nye høyder når de fremføres av et musikalsk A-lag som inkluderer en tremanns blåserrekke.

Av Øystein Mikalsen

«Brown Sugar, how come you taste so good, Brown Sugar, just like a young girl should»

Låten er kjent, men lydbildet er ikke hva vi vanligvis forbinder med Rolling Stones. Den gamle rockeklassikeren er smaksatt med blåsere, og lydopplevelsen kan sammenlignes med den skrekkblandede fryden du får av sjokolade med chili eller karameller med salt på. Uvant og fantastisk godt.

Mick Jaggers stemme lyder for mitt indre øre - og blander seg med musikken som fremføres av syv mannlige og en kvinnelig musiker som ikke hadde klart å skule sin begeistring, selv om de forsøkte. Herrene i blåserrekka er de eneste som ikke smiler. De blåser.

«I'm no school boy but I know what I like You should have heard them just around midnight»

…Blow Your Heads Off er rett og slett rock med blås, og soul-preget ligger alltid rett under overflaten, sier initiativtaker Tor Arve Barøy (gitarer og vokal). Med seg på notene har han Ann Kristin Eikeland (gitarer piano og vokal), Sven Eivind Stakkeland (orgel og piano), Erling Andreas Gundersen (bass), Daniel Hinderaker (trommer), Idar Eliassen Pedersen (trompet), Narve Kristiansen (saxofoner) og Kaldo Kiis (trombone og piano). Sammen har de skapt et bandprosjekt vår landsdel sjelden har hørt maken til. Det låter mektig!

….BLOW YOUR HEAD OFF boltrer seg i det beste av de beste. Repertoaret består av et tyvetalls klassikere fra Rolling Stones, Beatles, The Band ogBruce Springsteen - for å nevne noen.

—Det er en fryd å kunne fråtse i de beste låtene til de beste artistene i rockens historie, og det er ekstra fint å kunne ikle materialet vår egen lyddrakt, sier Barøy.

Han kan fortelle at det var overraskende lett å rekruttere bra folk til prosjektet.

—Det virket nesten som om dette var noe de bare hadde gått og ventet på,'og lengtet etter, smiler initiativtakeren. Selv om han visste hva musikerne var gode for var det likevel med en viss spenning de møttes til første øving. Det tok akkurat to akkorder å gravlegge den spenningen. Stemningen, samspillet, sounden, soulen og sjelen - alt stemte. ….BLOW YOUR HEADS OFF levde opp til navnet sitt fra første stund. Siden har det bokstavelig talt blåst friskt på øvingene.

Planen er å involvere lokale vokalister til å synge enkelte av låtene når bandet holder konserter. Dermed vi aldri to konserter være like, selv om det alltid vil handle om rock med blås og soul med sjel.