The Royal Opera: La Bohéme

La Bohéme

Vi viser operaen "La Bohéme" fra The Royal Opera House onsdag 19. februar.

Puccinis opera om ung kjærlighet i Paris fra 1800-tallet er spekket med vakker musikk, inkludert lyriske arier, feirende kor for Act IIs evokasjon av julaften i Latinerkvarteret og en gripende sluttscene som komponisten selv gråt over. Richard Jons karakterledede produksjon fanger perfekt opp La bohèmes blanding av komedie, romantikk og tragedie, med iøynefallende design av Stewart Laing. Rollelisten inneholder noen av de største tolkerne av Puccinis Puccinis bohemselskere som opptrer i dag, samt tidligere medlemmer av The Royal Operas Jette Parker Young Artists Programme.

Rodolfe, en fattig poet og Mimi, en syerske blir øyeblikkelig forelsket når de treffes. Men deres lykkelige hverdag blir truet når Rodolfo får vite at Mimi er alvorlig syk.

Rodolfo er fryktelig klar over at han ikke har råd til medisinene og pleien Mimi trenger, og forlater henne. Mimi vender tilbake til loftet Rodolfo bor på, og til tross for god pleie fra ham og vennene dør hun.

Richard Jones har i sin produksjon av La Bohéme fanget en perfekt blanding mellomg tragedie og komedie. Puccinis musikk er blant hans nydeligste verk og har siden sin premiere i 1896 vært en høyt elsket opera på verdensbasis og er også den oftest fremførte operaen hos Royal Opera House.