The Royal Ballet: The Sleeping Beauty

The Sleeping Beauty

Vises mandag 10. februar 2020 kl. 19:00 på Drammen kino.

Ballett fra The Royal Ballet House. Pyotr Il’yich Tchaikovskys fortryllende score og Marius Petipas originale koreografi vakkert kombinert med seksjoner laget for The Royal Ballet av Frederick Ashton, Anthony Dowell og Christopher Wheeldon. Denne balletten vil garantert kaste trylleformelen over alle som ser den.

Denne produksjonen av The Sleeping Beauty har gledet publikum i Covent Garden siden 1946. En klassiker av russisk ballett som etablerte The Royal Ballet som sitt nye hjem etter andre verdenskrig og som et selskap i verdensklasse. Seksti år senere, i 2006, ble den opprinnelige iscenesettelsen gjenopplivet, og returnerte Oliver Messels fantastiske design og glitrende kostymer til scenen. Pyotr Il’yich Tchaikovskys fortryllende score og Marius Petipas originale koreografi vakkert kombinert med seksjoner laget for The Royal Ballet av Frederick Ashton, Anthony Dowell og Christopher Wheeldon. Denne balletten vil garantert kaste trylleformelen over alle som ser den.

Den onde feen Carabosse blir rasende over å ikke bli invitert i Prinsesse Auroras dåp. Hun gir barnet en spinnetein som er forbannet. En dag skal barnet stikke seg på denne og dø. En av de andre feene gir Aurora en mildere trolldom i dåpsgave, nemlig at Aurora ikke kommer til å dø, men falle i en dyp søvn som bare et kyss fra en prins kan vekke henne fra.

På 16-årsdagen sin oppdager Aurora spinneteinen og stikker seg. Hun faller i en dyp, forhekset søvn og hele palasset sovner med henne. Hundre år senere oppdager Prins Florimund palasset som har vært skjult i en stor mørk skog til nå. Han vekker Aurora med et kyss.

The Sleeping Beauty har en spesiell plass hos Royal Opera House da dette var den første balletten som ble satt opp i 1946, etter andre verdenskrig.

Koreograf: Marius Petipa
Tilleggskoreografi: Frederick Ashton / Amthony Dowell / Christopher Wheeldon
Produksjon: Monica Mason / Christopher Newton etter Ninette de Valois og Nicholas Sergeyev
Musikk: Pyotr Il’yich Tchaikovsky
Originaldesign: Oliver Messel
Tilleggsdesign: Peter Farmer

Dirigent: TBC
Aurora – Lauren Cuthbertson
Prince Florimund – Federico Bonelli