Kunst på kino: Leonardo 500

leonardo500

Finn kinoforestillinger i nærheten av deg

Vi viser kunstfilmen "Leonardo 500" mandag 11. mai. Opplev kunst på det store lerretet.

Gjennom bruk av kunstig intelligens og langvarig studier og forskning, gjenskaper filmen de tusenvis av sidene i Da Vinci-kodene og går gjennom nye og innsiktsfulle perspektiver teorier og praktiske implikasjoner av hans arbeid.

Fem hundre år etter hans død fortsetter Leonardo å være en av de mest beundrede og kjente skikkelsene i menneskets historie. En kunstner, arkitekt, humanist, naturforsker og militærstrateg, Leonardo Da Vinci var fremfor alt en utrettelig observatør som hele tiden var på jakt etter nye funn.

Gjennom bruk av kunstig intelligens og langvarig studier og forskning, gjenskaper filmen de tusenvis av sidene i Da Vinci-kodene og går gjennom nye og innsiktsfulle teorier og praktiske implikasjoner av hans arbeid.

Med bidrag fra ledende internasjonale eksperter og teknikere og ingeniører, kaster filmen nytt lys over Da Vinci sine observasjoner og studier, og gir seerne muligheten til å se Leonardo sine verk gjennom de moderne implikasjonene av hans arbeider. Sivil- og våpenindustrien, ingeniørvirksomhet, kommunikasjon, medisin, anatomi og kunst fra det 21. århundre deler alle en fellesnevner: forskningen og utviklingen som er funnet i Leonardos arbeid.

Engelsk tekst!