Den internasjonale holocaustdagen // NFkino Kilden med innledere

Den største forbrytelsen

Finn kinoforestillinger i nærheten av deg

Fra 140,-

Vi markerer Den internasjonale holocaustdagen, onsdag 27. januar, med to eksklusive visninger av «Den største forbrytelsen» med innledere.

Kl. 13:00 (Seniorvisning) - Innledning av Ulla Nachtstern
Kl. 18:00 - Innledning av forfatter og lokalhistoriker Thomas Nilsen

𝗨𝗹𝗹𝗮 𝗡𝗮𝘁𝗰𝗵𝘀𝘁𝗲𝗿𝗻 jobber for Vestfoldmuseene og er prosjektleder for «Det angår også deg»/ og arkivformidler for Vestfoldarkivet. På denne dagen er vi så utrolig heldige at hun har takket ja til å komme å innlede filmen for oss. Ved blant annet å fortelle om historien til sin bestefar Moritz Nachtstern. Han var en av de få jødene som ble fraktet fra Berg fengsel med Donau i 1942, som kom hjem igjen etter krigen.

BILLETTER I SALG
Billettpris fra kr. 140,-

Om filmen:
«Den største forbrytelsen» er en storslått og dramatisk film basert på virkelige hendelser som strekker seg fra 30-tallet til fredsdagene i 1945. Fortellingen om familien Braude står i sentrum for handlingen i filmen. En vanlig norsk arbeiderfamilie som inntil disse skjebnesvangre dagene hadde levd sine liv i trygghet på Grünerløkka. Der levde de med sine drømmer for livet og ambisjoner for fremtiden, men fikk sin skjebne beseglet av det faktum at de var jøder.

Se blant annet Jakob Oftebro, Carl Martin Eggesbø, Eilif Hartwig og Nicolai Cleve Broch i denne kritikerroste storfilmen.

Velkommen!