Anne-Cath. Vestly 100-års jubileum

Anne-Cath. Vestly

I år har Anne-Cath. Vestly 100-års jubileum, og det ønsker vi å feire med visning av «Mormor og de åtte ungene i byen» på Colosseum den 15.februar klokken 14:00!

Anne-Cath var en norsk skuespiller og forfatter for en mengde barnebøker der flere av bøkene ble filmatisert, slik som den vi nå skal få se igjen. ✨

Vi blir først kjent med de åtte ungene (Maren, Martin, Marte, Mads, Mona, Milly, Mina og Morten minstemann), som bor med mor og far på et lite kjøkken og et soverom i byen. I etasjen under dem bor Hilda Nedenunder, som ikke alltid er like glad for ungenes aktiviteter.

En dag blir fars koselige, grønne lastebil stjålet. Ungene går på jakt etter den, og finner den igjen. Men da har den blitt rød! De finner også gjerningsmannen, Henrik. Han blir snart en god venn av familien. Så kommer Mormor til byen! Alt er nytt og uvant for henne. Hun bruker opp pengene til togbilletten og prøver å haike hjem - det er ikke så lett. Men så dukker det opp en kjent rød lastebil med åtte unger på lasteplanet.