Hei:  
 


Drammen

Aldersgrenser

Les om de ulike aldersgrensene her.

Ny lov om aldersgrense på kino gjelder fra 1. juli 2015.
Medietilsynet setter aldersgrense på alle filmer som skal vises på kino.

a_stor-ny.jpg
En film som er tillatt for alle skal ikke gjøre de yngste barna redde. Lyd- og effektbruken skal være dempet og ikke inneholde urovekkende eller dramatiske skildringer. Filmer som er tillatt for alle skal ha et rolig, lett og hyggelig uttrykk. Det kan være kortvarige "bø-effekter" eller litt spennende elementer i en trygg ramme. Kinoen gjør oppmerksom på at foreldre/foresatte med spebarn under 18 måneder henvises til babykino som er spesialtilpassede forestillinger med dempet lyd og påslått lys under forestillingene. Les mer om det her. Vi oppfordrer derfor alle med spebarn om å oppsøke vårt tilbud om babykino fremfor å ta med spebarn inn på ordinære forestillinger som er tillatt for alle av hensyn til barnet og øvrig publikum, i tråd med retningslinjene fra medietilsynet. Les mer om de her. Foreldre har et ansvar når det gjelder barnets modenhet og tålegrense.
Er barnet 0-18 måneder så henviser vi til babykino. Foreldrene sitt ansvar.

6_stor-ny.jpg
6 år. En film med 6- årsgrense kan inneholde mørke, truende eller noe voldsomme scener. Den kan også inneholde korte innslag med dramatiske lyder eller effekter.

9_stor-ny.jpg
En film med 9-årsgrense kan ha partier med mørk, intens eller utrygg stemning. Dette kan for eksempel være noe dramatiske bilder av ulykker eller barn som har det vanskelig (inkludert mobbing). Kortvarige og lite nærgående voldsinnslag kan også få 9-årsgrense.

12_stor-ny.jpg
12 år.  En film med 12-årsgrense kan ha en utrygg stemning eller opprivende tematikk. Dette kan for eksempel være samlivskonflikter, seksuelle handlinger eller sterke følelsesutbrudd. Voldshandlinger i en humoristisk eller urealistisk sammenheng kan også få 12-årsgrense.

15_aldersgrense_gammel.jpg
15 år. En film med 15-årsgrense kan inneholde realistiske innslag av katastrofer, krig, omsorgssvikt eller overgrep. Skrekkfilmer, filmer med drap eller detaljerte seksuelle skildringer får normalt 15-årsgrense.

18_aldersgrense_gammel.jpg
18 år. En film med 18-årsgrense kan inneholde store mengder brutale og detaljerte voldshandlinger, særlig i kombinasjon med et angstskapende uttrykk. Skildringer av grov seksualisert vold gir normalt også 18-årsgrense. Filmer som Medietilsynet ikke har vurdert må vises med en 18-årsgrense på kino.

Man må være over 18 år for å ta med barn som er inntil tre år yngre enn aldersgrensen på kino.

Barn og unge er ulike. Derfor skal du ta hensyn til barnets modenhet og tålegrense når du velger å ta med deg noen som er yngre enn aldersgrensen. Selv om du for eksempel kan ta med en 9-åring på en 12-årsgrense er det ikke sikkert filmen passer nettopp for din 9-åring. 18-årsgrensen er absolutt. Barnebilletter gjelder til og med fylte 14 år. Fra 15 år går man som voksen på kino hos oss.

Tillatt for alle - tillatt for alle. Men vi gjør oppmerksom på at spebarn under 18 måneder henvises til spesialtilpasset forestillinger på babykino. Vi ser helst at det unngås å ta med spebarn inn på ordinære forestillinger som er tillatt for alle. Ta gjerne kontakt med oss på che@kinocity.no ved spørsmål.

6 år - tillatt for alle barn sammen med voksen/myndig foresatt

9 år - barn ned til 6 år sammen med voksen/myndig foresatt

12 år - barn ned til 9 år sammen med voksen/myndig foresatt

15 år unge ned til 12 år sammen med voksen /myndig foresatt

18 år - absolutt aldersgrense. Ingen personer under 18 år tillatt.

 

Kan man ikke vise til gyldig legitimasjon ved forespørsel fra billettkontrollør på filmer med 15 års grense eller 18 års grense vil man kunne bli nektet adgang. Kjøpte billetter refunders ikke.

Tips:

- Er man mellom 12 - 18 år, men kan ikke vise til gyldig legitimasjon på stedet er det mulig å ringe hjem og be foreldre/foresatte sende mms med f. eks fødselsattest eller pass. Det kan til nød vises i billettkontrollen.

BABYKINO:
Vi har babykino på tirsdager for de aller aller yngste. Babykino er egne forestillinger tilpasset foreldre som har med seg barn under 18 måneder. På disse forestillingene er det ikke tillatt å ha med seg barn over 18. måneder dersom det er aldersgrense 9 år eller høyere på filmen som vises. Filmene på disse forestillingene vises med lav lyd og dempet belysning i sal for ammende.
Vi har stellebord i 3 etasje og heis til barnevogner. Les mer om babykino her: http://www.nfkino.no/drammen/babykino
Les mer om aldersgrenser her: http://www.medietilsynet.no/barn-og-medier/aldersgrenser/#anchor_15

Bollywood filmer
Fra tid til annen viser KinoCity bollywoodfilmer, tamilske og pakistanske filmer. Disse filmene kommer sent inn til landet, bare timer etter verdenspremieren utenlands. Derav ankommer de medietilsynet så sent som 1-2 dager før norgespremieren. Det forårsaker en meget kort sensurfrist for kinoene. Filmene får aldersgrensen påsatt tett opp mot premieren og det medfører at vi som tilbydere av filmen(e) må selge kinobillettene med forhold om aldersgrenseendring. Får filmen en høyere sensur enn antatt forhåndssensur vil berørte bli kontaktet på epost såfremt billetter er kjøpt på nett. Vi anbefaler nettkjøp av billetter på disse filmene, da det er kort frist på filmsensuren på forestillingene. Kinokontoret kan kontaktes pr. mail på che@kinocity.no eller ved å ringe 32 21 78 60.

For mer informasjon: http://www.medietilsynet.no/barn-og-medier/aldersgrenser/