Hei:  
 


Tårnet

Tårnet - solidaritetsvisning i Arendal

Europafilm i samarbeid med Palestinakomiteen i Norge arrangerer en solidaritetsvisning av animasjonsfilmen Tårnet mandag 3.12 klokken 18.30 på Arendal Kino i forbindelse med den internasjonale solidaritetsdagen for det palestinske folk, som markeres noen dager i forveien rundt omkring i landet.

50% av distributørens inntekter vil gå til Music in Refuge, som gir et musikktilbud til barn og unge i flyktningleirene. Music in Refuge samarbeider med Musikkhøgskolen i Norge.

Les mer om Music in Refuge her: http://www.ballade.no/sak/ny-ideell-stiftelse-for-musikktilbud-i-flyktningleir/

OM FILMEN

Fire generasjoner palestinske flyktninger. Ett håp.

Den 15 mai 1948 ble staten Israel opprettet, til tross for omfattende protester fra palestinerne som bodde i området fra før. Store deler av den palestinske befolkningen ble fordrevet fra sine hjem og over 500 palestinske landsbyer ble ødelagt . Palestinerne kaller 1948-krigen for "al-Nakba", som betyr "katastrofen".

Tårnet er en varm og spennende fortelling om den elleve år gamle jenta, Wardi, og hennes oldefar Sidi, som bor sammen i et høyt tårn i en flyktningleir i Beirut, Libanon. Helt siden Sidi kom til flyktningleiren i 1948 har han holdt fast på håpet om å returnere til sitt kjære Palestina, men nå er tiden i ferd med å løpe ut. Filmen tar oss med på Wardis reise til fortiden gjennom historiene til de fire generasjonene som bor i tårnet, i søken på Sidis tapte håp og hennes egen fremtid.

Filmen er basert på ekte historier fra intervjuer, samtaler og observasjoner gjort av regissør og manusforfatter, Mats Grorud, mens han bodde i en flyktningleir i Beirut, Libanon.

Velkommen skal dere være!

Lengde: 77 min
Aldersgrense: 9 år
Språk: norsk tale

Klikk HER for Facebookarrangementet