Hei:  
 


Smaken av Toscana

Smaken av Toscana

  • Premiere: 18. januar
  • Familiefilm
  • Tillatt for alle
  • 1 t. 31 min.

"Smaken av Toscana er en klassisk feelgood film – en varmhjertet film, full av humor og følelser." Cinema, terningkast 5.

Henter stemmer...

Publikum mener

Antall stemmer:
Originaltittel: Quanto basta
Regi: Francesco Falaschi
Aldersgrense: Tillatt for alle
Originalspråk: italiensk
Nasjonalitet: Italia
Produksjonsår: 2018
Begrunnelse: Denne filmen inneholder ingen scener som antas å kunne virke skadelig på de yngste, og den blir derfor tillatt for alle.

Francesco Falaschis nydelige komedie tar oss på en kulinarisk biltur til Toscana, som kulminerer i en konkurranse for unge kokker. Arturo (Vinicio Marchioni) er en av Italias anerkjente kjøkkensjefer med et noe «mindre» sinnshåndteringsproblem. Etter et kort opphold i fengsel blir han tilbudt og utfører samfunnstjeneste på en skole for tenåringer med Asperger.

Hans studenter er ivrige etter å lære, spesielt Guido (Luigi Fedele), en ung mann som husker hver eneste ingrediens i hver oppskrift. I begynnelsen så ser Arturo på Guido som en stor forpliktelse, men guttens entusiasme for mat tenner fort gnisten på sin mentor. Arturo forsinker derfor sin flytting til Milano for å lage mat i en elegant restaurant når muligheten oppstår, for heller å følge Guido til konkurransen i Toscanas hovedstad.
Overraskende nok så er det et faktum at juryens president er Daniel Marinari (Nicola Siri), Arturo's ex-samarbeidspartner og mannen Arturo anser som ansvarlig for sine tidligere problemer som førte han i fengsel. Mens Arturo konfronterer sin fortid og Guido står overfor konkurransepresset, utvikler de et oppriktige godt vennskap som gjør at de begge føler på sine verdier.

Medvirkende: Vinicio Marchioni, Valeria Solarino, Luigi Fedele, Nicola Siri, Mirko Frezza, Benedetta Porcaroli, Gianfranco Gallo, Alessandro Haber